Σάββατο 5 Απριλίου 2008

1 Χρόνος Από την Βύθιση του Sea Diamond

Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από την βύθιση του Sea Diamond στην Καλντέρα της Σαντορίνης (Σημείο βύθισης στην φωτογραφία, Πηγή: Wikipedia )

Στο λιμάνι του ΑΘΗΝΙΟΥ στις 2 το μεσημέρι έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Σαντορίνης, για την ανέλκυση του Sea Diamond και την απάντληση των καυσίμων. Όλα τα πλοία και τα σκάφη των λεμβούχων του νησιού που βρέθηκαν στο λιμάνι ήχησαν τις σειρήνες εκπέμποντας συμβολικά S.O.S προς όλες τις κατευθύνσεις καθώς και ένας απο αυτούς έπεσε στην θάλασσα.

Ακόμα και στην φωτογραφία που κυκλοφορεί στην Wikepedia, η οποία είναι τραβηγμένη αρκετές ώρες μετά την βύθιση του πλοίου φαίνεται η κηλίδα του πετρελαίου που προκάλεσε την οικολογική καταστροφή στην Καλντέρα. Τιμωρήθηκε κανείς για τον άδικο χαμό των ανθρώπων και την καταστροφή του περιβάλλοντος; Η πλοιοκτήτρια εταιρία, λέει ότι είναι πολύ δύσκολη η ανέλκυση του πλοίου και πρακτικά η απάντληση των υδάτων αδύνατη. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή προτείνουν στους κατοίκους να το ξεχάσουν; Να κάνουν ότι δεν συνέβη; Δυστυχώς για όλους που πιστεύουν οτι αυτό όπως και πολλά άλλα θέματα στην Ελλάδα απλά θα λησμονηθεί, οι κάτοικοι του νησιού διαδηλώνουν ότι ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ!! Και πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΣ να σταθούμε μαζί τους!

ΌΧΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙΣ!! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: